Cuma, Haziran 10, 2005

”BENİM ANKARAM”adlı konuşmasıyla Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla KOÇ.

“Bizim çocukluğumuzda...” diye başlayan öykülerin sözlerine “Havası da suyu da çok güzeldir benim memleketimin; ah bir de o unutamadığım doyumsuz sohbetler...” eklenince yaşadığımız kentin geçmişine duyduğumuz özlem,kültürel kimliğine duyduğumuz merak, bizi, sonu önceden kestirilemeyecek yolculuklara çıkarır.
Aslında çocukluğumuzun neresine dönersek dönelim havalar hep güzel, sular hep şırıl şırıl, sohbetler hep tatlıdır. Ancak içinde tarihin yaşandığı ve yazıldığı o özel kentlere sinen doku daha farklıdır. Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olmakla kalmamış, gelişen ve değişen kent Cumhuriyet kültürünün de başkenti olmayı hedeflemiştir.
Kütüphanelerin, yeniden halkla buluşturulması adına,2005 yılı Nisan ayında tarihi yapısı ve sahip olduğu koleksiyonu ile başkentin seçkin kültür mekanlarından birisi olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinde başlatılan ve yoğun ilgi gören ANKARA İZDÜŞÜMLERİ;ÇARŞAMBA TOPLANTILARININ birinci döneminin son konuşmacısı Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla KOÇ.Her ayın birinci ve üçüncü Çarşambası, 15.00-17.00 saatleri arasında yapılan toplantılarda Ankara’nın çevresi,tarihi, zengin kültürel mirası,yetiştirdiği toplum önderleri ve ticaret hayatı uzmanlar tarafından ele alınarak katılımcılarca da tartışılıyor.
Projenin hedef kitlesi, Ankara’yı seven,kentlilik bilincine önem veren ve yaşadığı kentin farklı yönlerini de öğrenmek isteyen başkentlilerdir. Çarşamba toplantıları ile kentin sahiplenilmesine ve korunmasına ,kültürel değerlerinin yaşatılmasına ve Ankaralıların kültür mekanlarını daha çok kullanmalarına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.
Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde,Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile VEKAM işbirliğinde düzenlenen Ankara İzdüşümleri;Çarşamba toplantıları’nın 2005 yılı birinci dönemi 13 nisan -15 Haziran 2005 tarihlerini,ikinci dönem toplantıları ise 1 Ekim 2005-15 Haziran 2006 tarihlerini kapsayacak şekilde planlanmıştır.

Hiç yorum yok: