Çarşamba, Ocak 11, 2012

Arınç: Darbeciliği aklından geçiren varsa..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında yapılan Siyaset Akademisi'nde kursiyerlere siyaset dersi verdi.

İşte Başbakan Yardımcısı Arınç'ın açıklamalarından önemli satır başları:

''Biz kimliğimizi muhafazakar demokrat olarak seçtik. Muhafazakarlık gericilik anlamında değildir. Değerlere bağlılık anlamındadır.

GA_googleFillSlot("TEXT_REKLAM_ESH");

Avrupa Parlamentosu başkanlarından, oradan gelen heyetlerden, pek çok heyetin içindeki milletvekillerinden duyduğumuz budur; siz o kadar büyük devrimler yaptınız ki biz buna sosyal demokrasinin gereği olarak bakıyoruz'. Biz de CHP var dediğimizde, 'Biz onlarla görüşmek bile istemiyoruz. Onlar olsa olsa faşist partidir' diyorlar.

CHP, 1950 14 Mayısında iktidardan gitti tam 62 yıl oldu bir daha da iktidara gelemiyor. Bu bir tesadüf olabilir mi?

2 Eylül 2010'da yani 12 Eylül 1980 askeri darbesinden tam 30 sene sonra bir referandum yapıldı. Referandumda kabul edilen maddelerden biri de darbecileri koruyan hükümlerin kaldırılmasıydı. Şimdi darbeciler hakkında iddianame tanzim edildi. Darbeciliği aklından geçiren varsa iddianameyi alıp okusunlar.

Bir karikatürde başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında iki tane boynu bükük adam var. (Söyleyin bakalım bana seçimlerde hanginiz oy verdiniz) diyor başbakanımız. O iki kişiden biri Kılıçdaroğlu, diğeri Bahçeli. O verirler mi vermezler. Her ikisi de parti genel başkanı ama istatistik doğru. AK Parti her iki kişiden birinin oyunu aldı. Şimdi bu daha da artacak.

Dolara müdahale etmek için günde 1 milyar doları piyasaya sürüyoruz. Paramız var ki sürüyoruz. Geçmişte Avrupa'dan 1 milyar dolar kredi bulunca, zil çalıp oynayanlar vardı sevinçten. Şimdi biz Afrika'ya 2 milyar dolar yardım ediyoruz. Çok şükür.

Ankara Üniversitesi'nde Siyasal ile Hukuk arasında incecik bir yol vardı. Biz yolun sağında, siyasalcılar solundaydı. Sayın Beşir Atalay, Siyasal'daydı. Bazen o yolu geçip kavga ederdik. Onlar inek bayramı kutlamak isterdi; biz engel olmaya çalışırdık."




yakamoz01

Hiç yorum yok: