Pazartesi, Ocak 09, 2012

Baykal Kılıçdaroğlu'nu devirecek mi

Deniz Baykal, parti içi muhalefetle birlikte çalışmalar yürüttüğü yönündeki iddialarına cevap verdi. Baykal, CHP'nin başına geçmek için çalışma yürütüp yürütmediğini açıkladı.

''Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyor musunuz?'' sorusunu da cevaplayan Baykal, ''İyi niyetle gayret gösterdiği, çok çalıştığı, partiyi ayağa kaldırmak için değişik arayışlar içine girdiği, değişik denemeler yaptığı çok açık bir gerçektir. Bunu da herkesin saygıyla karşılaması gerekir. Bu görevi almıştır o görevin gereği olarak çalışmaktadır. Önemli olan bu çalışmaların olumlu ve iyi sonuçlar vermesidir. Bunu sağlamak istiyoruz. İnşallah böyle bir sonuç ortaya çıkar. Çıkarsa sorun yoktur'' dedi.

Baykal, Önder Sav ile birlikte hareket edip yeterli imza toplandıktan sonra Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlıktan indirecekleri yönündeki iddiaların sorulması üzerine, ''Benim önümüzdeki günlerdeki kurultay projesiyle ilgili her hangi bir değerlendirmem söz konusu değil. Çünkü ortada nasıl bir kurultay tüzük projesi olduğuyla ilgili bilgim yok. Kim ne yapmak istiyor, niçin yapmak istiyor bunu gördüğüm zaman değerlendirmede bulunabilirim. Ama şu anda bildiğim, güven verici bir tüzük değişikliği projesi sunulmamıştır. Böyle bir bilgim yok. Bilgim olmayınca her hangi bir düşünce beyan etmem mümkün değil'' diye konuştu.

GA_googleFillSlot("TEXT_REKLAM_ESH");

CHP Genel Başkanlığına dönmeyi düşünüp, düşünmediğiyle ilgili soru üzerine Baykal, ''Bunlar siyasette karşılaştığımız boş spekülasyonlar. Ben böyle ikili, söylem ve eylem farklılığı olan bir siyasetçi değilim. Bir şeye niyetim varsa onu açıkça söylerim'' dedi.

Baykal, kendisine bu yönde bir talep gelmesi halinde nasıl bir tavır takınacağı ile ilgili de soruları cevapladı.

Partinin böyle bir arayış içine girmeyeceğini umut ettiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu: ''Partimizin normal süreç içinde kendisini yönetip bir çıkış yolu bulacağı umudu içindeyim. Benim kendimle ilgili böyle bir arayış içinde olmayacağımı bilmeniz lazım. Bu partinin en yüksek sorumluluklar vererek ödüllendirdiği insanım bu konuda bir arayışım yok. Benim tek bir temennim var CHP güçlü olsun, ilkelerine, değerlerine sahip çıksın. Hepimiz bunun için çalıştık. Derdimiz bu. Bu olduğu zaman mutlu oluyoruz. Partinin içindesin, başındasın, bunun bir önemi yok. Sıkıntı olduğu zaman o sıkıntımızı hissettiririz, ifade ederiz, görüş sunarız, yöntem öneririz. Bunu söylerken de hiçbir bireysel hesap içinde olmadan deriz. Doğrusu neyse onu söyleriz. Şimdi böyle bir arayış ihtiyacının ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. Bunu ben de görüyorum. Bunun partide bir sıkıntı, gerginlik, ileri adımlar atılmasına gerek kalmadan kendi içinde toparlanarak çözmesinden büyük mutluluk duyarım. Buna yardımcı olmak benim temel görevimdir. Bunun ötesinde bir bekleyiş içinde olmadığımı bilin.''




yakamoz01

Hiç yorum yok: