Cuma, Ocak 06, 2012

İdrarla çalışan video oyunu

Captive medya sahibi Gordon MacSween ve Mark Melford'un girişimleriyle hazırlanan platform erkeklere tuvalette eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuyor.

Oyun, erkek pisuvarında yer alan start tuşuna değen idrarla başlıyor ve göz hizasındaki ekranda penguenler oyunun başlamasıyla hareket ediyor. Yarışmacı, penguenleri yakaldıkça puan topluyor ve idrarın bitmesiyle oyun da sona eriyor.

Melford, "Game Over" yazısıyla eğlencenin bitmediğini belirterek, telefonla internete bağlanarak skor girildiğinde, oyuncunun sıralamadaki yerini de görebildiğini belirtiyor.

GA_googleFillSlot("TEXT_REKLAM_ESH");

Videoyu izlemek için tıklayınız...

Kısa süre önce lansmanı yapılan oyuna Avrupa, Amerika, Arap ülkeleri ve Azerbaycan'dan talep geldiğini belirten Melford, "İdrarla video oyunu fikri yeni değil. Ancak biz bunu, ticari maksatla görsel bir platformda ilk kez sunduk. Bu düşünce yaklaşık birkaç yıl önce, golf oyunu oynarken aklımıza geldi. 'İdrar yaparken video oyunu oynamak mümkün olsa ne kadar iyi olurdu' diye düşündük. Erkeklerin tuvalette dikkatlerini topladıkları o bir dakika içerisinde bunu yapabilmenin iyi bir reklam olacağını düşündük" dedi.

Melford, "Özellikle bar sahipleri mekanlarındaki indirimleri ve ürünleri kolayca bu ekranlardan tanıtabilirler. Oyunun en önemli özelliği hiçbir şekilde bir yere dokunmadan oynayabilmeniz. Biz ürünü ilk olarak burada tanıtıma sunduk ancak çok kısa bir sürede İngiltere'de birçok bardan talep aldık ve yurtdışından Amerika ve diğer ülkeler de oyuna yoğun ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.

Oyunun, tuvaletten ayrıldığında bitmediğini belirten Melford, "Oyun sona erdiğinde, ekranda skorunuz ve özel bir kod yer alıyor. Tek yapmanız gereken cep telefonunuzla Captive Medya sayfasından bu kodu girmeniz ve size özel süprizleri görmeniz. Bu çok yeni bir fikir ve dünyada hiçbir yerde yer almadı. Biz bunu ilk test ettiğimizde müşterilerin tepkilerini merak ediyorduk. Bardaki Amerikalı gruptan bir kişi tuvaletten geldi, arkadaşlarına dönüp skorunu söyleyerek, 'çak, 12' dedi. Bu bize, bu fikrin tutacağını gösterdi" ifadelerini kullandı.

Birçok ülkenin sistemi satın almak için sıraya girdiğini kaydeden Melford, "Tüm hikaye eğlenmeye dayanıyor ve sıradışı bir fikir. Oyun, bulunduğu mekanlara, aynı zamanda kendi ürünlerini tanıtma imkanı sunuyor" dedi.
The Exhibit Bar'ın sahibi Drew Weatherheab ise, "Burayı 11 yıl önce açtık. Zamanla restoran kısmını ve sinemayı da bara ekledik. Captive Medya bir arkadaşım vasıtasıyla bana ürünlerini tanıttı. Eğlenceli bir fikir olduğunu düşündük. Eğlence, müşteriler arasında hızla yayılmaya başladı. Aynı zamanda kendi ürünlerimizi de tanıtma ve indirimleri hatırlatma imkanı sağladı" açıklamasında bulundu.

Tuvalette ihtiyac giderme sürecini eğlenceli hale dönüştüren Captive Medya yöneticileri bayanlar için henüz özel bir ürün olmasa da onları unutmadıklarını ifade etti.



Capturetr

yakamoz01 friend

Hiç yorum yok: